Återbruka jeans

Jeans är ett plagg som är tåligt och som kan användas riktigt länge innan de blir allt för slitna för att användas. Men det innebär inte att man måste kasta dem. Det går att ge dem nytt liv i form av återbruk. Det genom att göra olika saker med tyget. Ett sätt att återbruka dem på är att klä om en möbel med dem. Det kan vara en soffa, om du har många slitna jeans, eller en pall eller sittpuff. Jag själv har en sittpuff med jeans-tyg, den sitter jag gärna i när jag spelar free spins på casino. Bekvämt som attan! Det går även att göra matta av jeans. Eller ett lapptäcke!

Pimpa dina jeans

Det kan vara så att dinas jeans fortfarande går att använda. Är de för små, då är det bara att sätta en kil med annat tyg i sidan på dem för att göra dem större. Trasiga jeans kan du laga genom att lappa dem med andra bitar av tyg eller andra jeans. Är dina jeans trista och du tröttnat på dem, då kan du testa att brodera på dem. Då får de nytt liv. 

Andra kul saker att göra med jeans 

Det finns som sagt en massa saker du kan göra med jeans. Du kan göra en mobilhållare, genom att använda bakfickan på jeansen och sy dit en hängare. Du kan göra kuddfodral, väska, gosedjur, plånbok, verktygsbälte och en massa mer!

 

25 Feb 2020